V Krajnej Bystrej nájdená munícia z II. svetovej vojny. Vykradnutý rodinný dom v Majerovciach

12.04.2013 Celý región

V Krajnej Bystrej nájdená munícia z obdobia II. svetovej vojny
Na linku 158 oznámil včera /11.04.2013/ obyvateľ obce Krajná Bystrá, okr. Svidník, nález neznámej munície.
Munícia sa nachádzala v trávnatom poraste približne 20 m od cesty vedúcej do obce. Išlo o 4 ks 76 mm delostreleckých granátov a 1 ks 82 mm mínometného granátu z obdobia II. svetovej vojny. Muníciu zaistil policajný pyrotechnik z Prešova a prevzal ju na likvidáciu.
Polícia upozorňuje občanov, aby v prípade nálezu munície s touto v žiadnom prípade nemanipulovali. Je potrebné si zapamätať miesto nálezu. Hlavne v tých prípadoch ak je niekde v lese, alebo v neznámej oblasti. Vhodné je, ak si toto miesto nejakým spôsobom označíme, alebo v okolí nájdeme nejaké záchytné body, podľa ktorých je možné opätovne nájsť dané miesto. Následne nález oznámiť na najbližšom oddelení Policajného zboru alebo na čísle 158. V zastavaných oblastiach s pohybom ľudí je potrebné zabezpečiť miesto do príchodu policajnej hliadky.
Nález munície ma naozaj zmysel ohlásiť, pretože v minulosti sa už vyskytli prípady usmrtení a vážnych zranení pri neodbornej manipulácii s takouto muníciou. Ďalšie riziká hrozia napríklad aj pri lesných požiaroch, kedy takáto munícia je vplyvom teplôt privádzaná k výbuchu. Niektorá munícia aj keď je stará, je funkčná a môže vybuchnúť.

Vykradnutý rodinný dom v Majerovciach
Vranovskí policajti vzniesli včera /11.04.2013/ obvinenie pre prečin krádeže 19 ročnému mužovi z Vranova nad Topľou.
Vranovčan sa mal krádeže dopustiť v dobe od 02.01.2013 do 19.01.2013, kedy doposiaľ nezisteným spôsobom prekonal drevené vchodové dvere rodinného domu v obci Majerovce, okr. Vranov nad Topľou. Z domu odcudzil video recorder s DVD, domáce kino, mobilný telefón, posteľne prádlo, poháre, šálky, vodovodnú batériu na vaňu so sifónom, záclony, 200 ks dvd nosičov, scart káble a fotoaparát. 38 ročnému majiteľovi bola krádežou spôsobená celková škoda vo výške takmer 1.700,- Eur. Obvinený je stíhaný na slobode.
 

Vyberte región